Mot Budapest!


Äh, vad ska jag dit och göra då? Jag ska hänga med Felix Herngren och försöka få till en liten text som så småningom hamnar i en tidning. Det är egentligen skit samma. Det viktiga är Budapest! Det är lustigt när man åker till främmande platser, man sitter som jag gör nu, på Arlanda, dyrt kaffe framför sig, man funderar på exakt vad man vet om stället man är på väg till. Jag ska nu rabbla upp allt jag off the top of my head känner till om Budapest:
1. En gång när vi var med i På Spåret så fick vid slutdestination Budapest. Det var en fråga om ett badhus minns jag. Här en bild från inspelningen:

(Helvete, vad försöker jag åstadkomma med mitt ögonbryn egentligen? Så där ser jag ut alldeles för ofta. Det är mitt visuella tic, inget SNACK om saken.)

2. När mina kompisar på förlaget Hachette (numera uppköpta av Aller) en gång åkte till Budapest på konferens så pratade de efteråt om att champagnen var så billig på krogen i Budapest. Alltså, löjligt billig. Typ 30 spänn flaskan. (På samma konferens bakades en avsomnad kille in i en pizza.)

3. Budapest är huvudstad i Ungern. Det finns någon marknad där de säljer grönsaker i Budapest. (Gäller iofs många städer, men den här marknaden ska vara lite extra vass.)

4. Jag tror att Ungern vann VM i fotboll 1956. Minns vagt en historia om att de möter Sovjetunionen i en viktig match, kanske finalen, och det är mycket känslor i luften, för Ungern hade ju varit ockuperade av Sovjet ett tag då, och det var fan så mäktigt när de sedan lyckades vinna.
Eller vänta nu, tänker jag fel? Var det Tyskland som vann? Och var det känslosamma snarare att de här tog sig tillbaka efter nesan av att förlora Andra världskriget och liksom vara hela världens whipping boys? Jag googlar. Hahaha. Det VAR ju inte ens ett VM 1956. Det var ju 1958 i Sverige och då vann Brasilien. Jaja. Usch vad sladdrigt. Vem av er vet vad jag syftar på? Det EMOTIONELLA VMet? Nu måste jag boarda. Om flighten går illa, vet med er att jag hade ROLIGT i det här jordelivet.

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Betygsätt avsnittet