Sätt att ha kul i (hyr)bil!

Idag är jag i Eskilstuna. De lokala piketpoliserna gangsterparkerar på ett avspänt sätt när de käkar lunch. Jag uppskattar det.
Men det var ju inte det jag ville säga. På vägen in i Eskilstuna överraskades jag av VISS trafikstockning, och då fick jag chansen att roa mig.


Just det. Detta är BROMSLJUS.
För er under 14 kan jag berätta att bromsljus TÄNDS när man nuddar vid bromspedalen. Sålunda brukar jag när det är trångt i trafiken sitta och smådutta på bromspedalen. Tre korta duttar, följda av tre längre, och sedan tre korta igen. Ni som är bevandrade i morse inser ju att detta stavar till den internationella nödsignalen S.O.S.
Tanken här är att människan bakom mig i trafiken ska tro att jag är kidnappad – att en desperat förbrytare sitter hopsjunken i passagerarsätet med en skarpladdad revolver tryckt mot min högra njure. Min förhoppning är att någon gång bli prejad av vägen, av människan bakom mig, människan som VILL MIG VÄL. Sedan ska våra båda bilar tumla runt ute på en åker, volta några gånger, vi ska kliva ur våra fordon, borsta snön från våra Acne-parkas och jag ska få ställa frågan, ”Vad fan HÅLLER DU PÅ MED?”
Sedan ringer vi ett försäkringsbolag och aktiverar någon som hanterar blanketter.

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Betygsätt avsnittet