Fredagstipset!

Jag kan ha fel, men det känns som att det kan bli en trevlig fredagstradition att tipsa varandra om vad man bör torrentkoka inför helgen. Jag upptäckte igår, sent omsider, Portlandia, en serie jag medvetet undvikit sedan Svenska Dagbladets Kristin Lundell sågade NittiLeaks med motiveringen att ”Portlandia är bättre”. Det kan verka sjukt, möjligen, att undvika en serie av den här anledningen, men tycker ni DET har ni en bristande insikt i hur sköra TV-egon fungerar och jag får se det som min uppgift att hudlöst upplysa er om sanningen. Nåväl. Premissen för Portlandia är att den medelstora staden Portland, i norra Oregon, liksom fastnat i 90-talets värderingar och estetik. Här har vi ett kort klipp som skojar med straight-edge-cykelbud som äger gatorna, är tidiga med tribal-estetiken och hatar allt som är corporate.

(I vanliga fall, utan lösskägg och öronringar är skådespelaren Fred Armisen betydligt mer lik Fredrik Strage.)


Sketcher är vanligtvis det värsta jag vet, när skådisar ”gör gubbar” som man ”ska hitta igenkänning i”, och för säkerhets skull blir det så övertydligt att man spyr. Amerikanska sketchprogram brukar dessutom raseras av grundantagandet att tittarna (collegestudenter) röker gräs medan de tittar, och vi andra, som inte gör det, lämnas dinglande. Portlandia är ett undantag från båda de här usla strömningarna och ni bör se ett par avsnitt redan ikväll. (Jag är just nu inne i en chips&dipp-period, så det rekommenderar jag att ni äter som tilltugg.)
Det var det första Fredagstipset.
Ni då, vad tycker NI att man ska se?

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Betygsätt avsnittet