Topp 40 med Tompa!


Kan ni tänka er en mer svårnavigerad artist än Tom Waits? Nej, jag trodde inte det. Herregud vilken spretig katalog han sitter på. Man önskar ju verkligen att någon fingertoppsfebrig finsmakare skulle bjuppa på en lista av hans bästa låtar!
Av precis den här anledningen blev jag JÄVLIGT glad när jag i veckan läste Barney Hoskyns biografi om Tom Waits, “Lowside of the road” (jag TROR jag rekommenderar den), där han PÅPASSLIGT nog i slutet av boken listar Tom Waits 40 bästa låtar. Vips så satte jag mig i bilen, där jag har mobilt-bredband-täckning, och snodde ihop en Spotifylista av detta. Så nu kan du och jag som är relativa Waits-nybörjare NÄRMA oss Waits på ett smidigt sätt. Håll till godo för fan. Listan finns HÄR. (Den nedersta låten är alltså hans bästa, enligt Hoskyns.)
Och vill ni NJUTA av Waits oefterhärmliga anekdotberättande så tycker jag att ni ska kolla på dessa två klipp. Älskar detta.
http://www.youtube.com/watch?v=3ifel0fpHzU&feature=related
Helvete vad Letterman älskar honom! “NOTICE HOW HE WORKED AROUND THAT HINGE!” Eller detta, tidigare:

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode