Jag åkte taxi igår…


… och började prata med chauffören om hur taxibilarna såg ut förr i tiden, när det fanns en stor jävla PLASTKÅPA som liksom till hälften bäddade in förarens stol. Ingen under 30 minns de här, för kåporna äro saligen insomnade och dumpade på olika Återvinningscentraler, men jag kommer så tydligt ihåg dem, för jag minns att min pappa en gång förklarade att de fanns för att skydda chaufförerna mot knivhugg. Det gjorde ett starkt intryck på mig, det där, för jag insåg plötsligt att tanten som körde bilen levde under radikalt annorlunda yrkesförhållanden än många av mina kompisars morsor. Dessutom, om man verkligen ville knivhugga en taxichaffis så var det ju bara att dra armen RUNT den där kåpan och tjonga loss ändå. Så det kändes så verkningslöst att det svartnade för ögonen på mig.
Chauförren jag åkte med igår mindes dessa kåpor, men han sade lakoniskt att det enda han skyddats mot av plastkåporna var “flygande sperma”. Just så sade han. “Flygande sperma”. Det är heller inga roliga arbetsförhållanden. Att behöva tänka på att det kan komma sperma flygande hipp som happ. Det är klart att somliga taxichaufförer spårar ur (se ovan). Ja ja. Jag ville skriva en rad om det här, och jag vet ju att man ska ha bilder till sina blogginlägg om någon jävel ska bry sig, så jag googlade “taxi chaufför säte plastskydd” och hittade då den här bilden: 
Så jävla obegripligt. Nu sitter jag och ser – mot bättre vetande – Gudfadern III. Helvete vad risig den ser UT. Som en eppe av Real Housewives eller något. Vad HÄNDE med Coppola? KAN han ha fått en stroke i mitten av 80-talet som ingen märkte?
Ja, jag har en riktig lökdag idag. Snart ska jag träffa min vän Sigge och se om Prometheus. Äta lite godis igen. Ikväll ska jag gå på två fester. Jag känner mig än så länge något DÄMPAD av lågtrycket, men jag tror nog att jag framåt 17-tiden kommer att vara GLIMRANDE. I KOSTYM! Hoppas att ni får en monstruöst fin jävla helg! Kan man börja en helg bättre än genom att se/lyssna på detta, undrar jag:

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode