Vad jag lärt mig idag


Det är härligt att under lediga dagar scanna av lite olika källor som inbringar TRIVIA. Nu läser jag en rolig intervju som Daniel Kellison gjort med Aziz Ansari, där jag bland annat informeras om en presskonferens med Barack Obama, där plötsligt en telefon ringer mitt i alltihop och Obama känner igen att ringsignalen är en Ludacris-låt så han säger reptilsnabbt “Luda, right?” Jag vet att man inte FÅR bli alltför impad av sånt, men… Ja, vad fan. Jag läser också om Ansaris besatthet av R Kelly, och ler åt länken till ett litet klipp där R Kelly känner sig manad att förklara vad ett eko är, utifall hans fans inte vet det.


Hahahaaaa. Det där tycker jag om. Sedan läser jag en NME-lista med 100 skojiga filmfakta. Där lär jag mig bland ANNAT att “Star Wars” precis som Facebook hade ett “The” framför sig, men att det togs bort för att det är CLEANER utan. Det påstås också att Pixargubbarna John Lasseter (känd), Pete Docter (okänd) och Joe Ranft (okänd) under EN LUNCH 1994 spånade fram grunden till filmerna A Bug’s Life, Finding Nemo, Wall-E och Monster Inc. SICKEN lunch! Jag tänker på att min vän Fredrik Virtanen inte gillar jobbluncher och misstänker nu på Påskafton att han måste tänka om! Och när Stanley Kubrick filmade Stephen Kings “The Shining” så ringde han ofta King mitt i natten för lite moraliskt stöd. Under ett av samtalen frågade Stanley Stephen om denne tror på Gud. När Stephen svarade “Yes” så skrek Stanley “I KNEW IT!” och slängde på luren. Och när Christian Bale förberedde sig för rollen som Patrick Bateman i “American Psycho” så hämtade han inspiration från Tom Cruise:  “This very intense friendliness with nothing behind the eyes”. Intressant.
Sen ser jag en härlig bild där Bob hänger med UB40:

Och sen ramlar mina ögon över en lapp som Bob skrev till sin granne Katharine Hepburn nån gång på 80-talet. Den gjorde mig lite rörd: Slutligen kallar jag den här bilden, tagen för tjugo minuter sedan: “Koma, framkallad av att det inte blir godis än på ett tag”.

 

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode