Sunday morning…

… ah, sånt sjöng Velvet Underground om i öppningsspåret på sin fina debutskiva. Jag betvivlar däremot att Lou Reeds söndagsmorgnar 1965 hade så mycket gemensamt med mina, som får illustreras med den här skärmdumpen:


Herregud så oduglig jag är. Nåväl. Jag läser också Dagens Nyheter den här morgonen. Där finns en artikel om löpträning, där jag får tips om hur jag ska “peppa” mig själv för att orka ut i spåret. Ett exempel på “belöning” lyder: “Tänk dig att du på kvällen efter löpningen får unna dig en TV-kväll i soffan”, och jag tänker att DET skulle inte Lou Reed ha betraktat som någon vidare belöning. Och så tänker jag på appen RunKeeper, som jag använder mig av. I veckan har jag två gånger sprungit EXAKT samma sträcka, fyra varv i skogen, och RunKeeper har sagt åt mig att dessa två IDENTISKA rundor i digitaliserad form blir detta:
 
Jag vet att det är frestande för er att knorra över tempo och sånt, men det ni SKA fixera blicken vid är distansen, som alltså diffar på mer än en hel jävla kilometer! Jag vet inte jag, men om detta är exaktheten med vilken RunKeeper jobbar så känns det som att ÖGONMÅTT är ett vassare verktyg.
Jag ser i DN en annons om Hurtigruten. Ni vet:

Det där har alltid lockat mig oerhört, att flyta runt där med pensionärerna, vara diskret salongsberusad under stora delar av dagen, läsa böcker av Scott Fitzgerald, bära tweed, liksom SPOLA TILLBAKA BANDET, och jag skrockar för mig själv när jag i nämnda annons ser att det aktuella fartyget beskrivs som “charmigt”, vilket i mina öron låter som en eufemism av guds nåde.
Så ser jag det här:

Och jag tänker på den UTMÄRKTA filmen “13 days”, om Kubakrisen. Jag och Filip återkommer ständigt till den, i podcast efter podcast. Kevin Costner gör en fin roll här. Äh, vi kollar på trailern en gång till:

Fan, den måste jag se om IKVÄLL! Nåväl, jag kom att tänka på “13 days” när jag såg Nordkorea-grejen eftersom jag alltid blir så OERHÖRT impad av människor som kan utläsa saker från satellitbilder. Som i trailern till “13 days”:

Jag tror att jag är satellitbilddyslektiker. Jag begriper verkligen inte hur Nordkoreabilden eller Kubabilden kan säga någon någonting.
Här är en bild på mig i Florida i höstas, när jag är lite uttorkad och trött.

Slutligen, en playlist med låtar som handlar om söndagar!  Jag tror jag drar till badhuset snart. Vad ska ni göra?

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode