Öppet brev till Pontus Wernbloom (och hans förtjusande fru)

Käre Pontus! Fan vad skön du verkar! Så även din fru! Nu är du proffs i CSKA Moskva och har börjat ett LIV där borta. Så jävla roligt! Och! Tänk så uppspelta vi fotbollsgroupies blev när vi läste detta i Expressen:

Åååååh… Ingenting piggar upp mer än när människor med bollsinne vräker komplimanger över oss! Nu tänkte vi – med anledning av att du älskar oss – föreslå något roligt för dig och din förtjusande fru Nina. Vi kan tänka oss att ni längtar tillbaka till Sverige och Göteborg en del, och för att råda bot på det så erbjuder vi oss att komma till Moskva och fixa en teaterlokal, där vi framför vår show “Jakten på den försvunna staden” BARA för er (och den nyvalde Putin, om du har sådan “pull” samt simultantolk-kontakter). Det blir givetvis Göteborgsvarianten av showen vi kör, alltså 90 minuter om allt det goa, härliga med er förra hemstad. Allt du behöver göra i retur, käre Pontus, är att betala 100 000 kronor till den förnämliga kampanjen utrotahungern.se. Det är svenska kyrkan som ligger bakom, så det är seriösa grejer, och det handlar om kampen mot hunger världen över. Okej, det är ganska mycket pengar, men det känns som att det HÄLLS oligarkstålar över dig just nu. (Dessutom är det säkert avdragsgillt.) Och tänk så KUL vi kunde ha tillsammans! Vi kunde gå UT! I Moskva! Du kunde bjuda in ryska kompisar! Eller gamla götetvänner! Det här blir HISTORISKT härligt och kul! Rent konkret så tycker jag att du mailar till mig på fredrik@sto-cph.com så tar vi det därifrån! (Det går även bra om din fru mailar, eftersom hon verkar så aktiv på nätet!)
Ni andra då, som inte spelar i CSKA Moskva? Jo, ni kan också bidra till det här. SMSa ordet Hemlängtan till numret 72950 så skänker ni tjugo kronor, och det är fan nästan ingenting, men ändå jätteviktigt, om ni förstår vad jag menar (klart ni förstår vad jag menar). Do it, snälla ni!

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode