Brand new day!

Vi har varit ute och flängt, vi, jag och Filip. Först ett så kallat FÖRETAGS-GIG i Oslo, där vi alltså träffade Christer Sandelin. Det var ett stort IT-företag som hade kickoff och deras norske VD presenterade oss med hjälp av ett cuecard som någon informationschef i Oslo skrivit:


(Jag älskade att denne VD tittade ner i manuskortet i den lilla pausen MELLAN “Filip” och “og”, och sedan tittade han ner i kortet IGEN i mikropausen mellan “og” och “Fredrik”. Det är bäst att vara SÄKER på vad man SNACKAR om. Hahaha.)
Sen åkte vi en sväng till Västerås, där Filip fick se Erik XIVs grav. Det är hans favoritkungagrav, och han är fan rätt kräsen när det gäller sånt.

När vi åkte med Air Finland (eller vad det nu heter) så gjorde jag det jag alltid gör, det vill säga SKÄRSKÅDAR säkerhetsbroschyren. Eller ja, “broschyren” är fan ett starkt ord. Snarare handlar det oftast om ett laminerat ark. På Air Finland inbillar dom sig att man känner sig lite klämkäck, uppenbarligen, när ens plan är på väg att dundra i marken och pulvriseras:

Hur full är han? Vem var det som tryckte ner en avhackad balle i käften på honom? Och jag FÖRSTÅR att den annalkande VALEN ska framstå som friendly:

Men jag kan en del om valar, och den där formen tycker jag leder tankarna till en kaskelot, och de är inte att leka med. Så åker man med Air Finland så kommer man att krascha, nån kommer att besudla munnen på en och när man landar smoothly på vattnet så fylls lök-på-lax-koefficienten av ett besök av ett köttätande rovdjur med rötterna i ordningen Cetacea! Ja ja. Det var en ganska hektisk helg, det här, men rolig. Ikväll tycker jag ni ska kolla på “Får vi följa med”. Jag vill påstå att de sista åtta minuterna av avsnittet är det ABSOLUT konstiga vi någonsin varit inblandade i. Alltså, det är ingen konstig PERSON vi hänger med, utan en förtjusande man från Laholm, men det som HÄNDER när vi träffar honom, SLUTPRODUKTEN, DE ÅTTA TV-MINUTERNA, är väldigt väldigt konstiga, och – tycker jag – roliga, just för att de är så konstiga.

Nu: en playlist med LITE Van Morrison!

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode