Vi måste prata lite om Sacha Baron Cohen


Eller ja, det måste vi kanske inte, men vi måste däremot prata om människor som på allvar nu tror att det finns en “kontrovers” rörande hans eventuella Oscarsgala-inbjudan.
Låt mig först klargöra att jag avgudar Sacha Baron Cohen för mycket av det han gjort. Om inte den här Ali G-inslaget hade funnits hade vi aldrig kommit på tanken att göra “Ursäkta Röran” (notera att jag INTE på något sätt likställer dessa produktioner…):

Frågan “Do you think man will ever walk on the sun?” är tveklöst mitt favoritögonblick i humorhistorien, och det är ju här han kommer till sin yttersta rätt, Sacha Baron Cohen, när han vältrar sig i intervjusituationens falska förespegling, när Buzz Aldrin inte INSER att han medverkar i ett komedisammanhang. Men så fort han börjar slira från det där, Sacha, så blir det betydligt sämre. Och hans karriär är nu kantad av ett flertal skits som rör sig i ett obehagligt mellanland: där vi TITTARE är dom som utsätts för en falsk förespegling. Som i Borat-filmen, där en självklart briefad Pamela Anderson flyr från en boksignering. Gud så många människor som trodde att DET var på riktigt. Samma sak när Borat flög i vajrar på nån jävla MTV-gala och landade med röven i skallen på Eminem, som OCKSÅ flydde iväg. Folk trodde även att DET var origgat, på samma sätt som de nu tror att Sacha Baron Cohens rollfigur “The Dictator” på allvar är “bannlyst” från Oscarsgalan. Men detta är Hollywood! ALLT är riggat. Det finns för mycket att FÖRLORA på att på RIKTIGT göra sig ovän med den här jävla miljardindustrin. Okej, att en och annan NYKOMLING blåser på och ställer till med skandaler för att sedan försvinna för all framtid, men om man har HBO-serier under bältet, samt flera tunga produktioner i både bagaget och i pipelinen så sker ALLT i samråd med the powers that be. OM Sacha Baron Cohen dyker upp som “The Dictator” så gör han det med Oscars-folkets goda minne. Gör han det INTE, så är det för att de har sagt att han inte får det. De ligger i en 69a med varandra, självklart.
Jag har inget problem att se vilket PR-geni han är, Sacha Baron Cohen, men hans PR-framgångar bygger också på att en massa aningslösa individer går på sådant här.
Slutligen: Jag försöker verkligen ha en solig outlook på livet, den här bloggen innehåller mestadels hyllningar till kreatörers stordåd, men HELVETE, det finns fan INGENTING i trailern till “The Dictator” som roar mig. Jag tycker den verkar så fruktansvärt jävla tråkig (om möjligt tristare än Sacha Baron Cohens största kalkon, den helt och hållet manusskrivna “Ali G – Indahouse”) att jag inte ens tänker bädda in ett youtube-fönster i den här spalten, men eftersom jag är relativt public service-inriktad (det är ju lördag!) så lägger jag den här.

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode