Jag stirrar…

… denna tisdagkväll in i en skärmdump jag gjorde för tjugo minuter sedan. Den är hämtad från Ola Ströms hemsida. Somliga av er minns Ola Ström från hans 80-tals-inkarnation i TV-serien “Solstollarna”.
Den här bilden, från en safari i Kenya, är tagen någon gång de där åren:


Av olika anledningar hamnade jag hur som helst på den där hemsidan alldeles nyss, där jag hittade den här Topp Fem-listan som jag nu gjort en skärmdump ifrån. Och skärmdumpen ser ut så här:

Nu sitter jag bara och stirrar på den, utan någon vettig förklaring till varför. Det är något med ordet Bronzol som fängslar mig. Det låter så syntetiskt och tjackigt; flytande amfetamin som man har i små bruna laboratorieflaskor och via en droppanordning i korken låter landa på hornhinnan innan man kör från kust till kust i USA och gör sina behov i en blöja för att inte tappa fart eller tid.
Jag känner en oerhörd ÖMHET för Ola Ström den här kvällen. För att han berättar om sin gamla vana att vifta med tungan i 60-talets biomörker, för att han liksom utgår från att en psykiater är “pervers”, för att det står “Bilar” längst ner på topplistan. Här är en bild från tiden då han tyckte så mycket om Bronzol. Han är kring 20, han tycker så mycket om popmusik och hela livet breder ut sig framför honom.

Gud välsigne honom.
Nå. Vad ska man ägna sig åt ikväll då?

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode