Vi var ju på GÅNG ett tag!


När blev det här en realitet egentligen? När blev det här någonting som fullt friska människor fann sig i? Svenska ICA-butiker besudlas plötsligt av detta nya sätt att frakta matvaror – som en stillsam pest sprider sig de här golvnära vagnarna över landet, med sina lite för korta handtag, så nu hasar vi runt, med lätt böjda knän för att nå ner, och ingen höjer sin röst i protest. Det är som om ICA-baronerna (vår tids träpatroner) vill beröva oss all form av självkänsla så att vi ska komma fram till kassorna som brutna, kutryggiga individer utan förmåga att ifrågasätta bäst-före-datumet på nötfärs.
Kan inte någon hoppa in i en tidsmaskin, åka tillbaka till 1932 och visa upp det här nya påfundet för en av de här killarna:


Åh, då hade de haft något att skratta åt uppe på lunchbalken! Någon av dem, förmodligen han längst till höger som ser någorlunda verbal ut, hade tagit till orda och sagt: “Men… Vad… Vad fan HÄNDE med oss människor? Vi var ju på GÅNG ett tag! Vi byggde pyramider för tusentals år sedan, vi vandrade över Antarktis med vinden piskande i pannan, vi vadade genom Amazonas medan blodiglarna tömde oss på livets safter, vi dräpte mammutar med våra bara händer, och strax före lunch byggde jag och det här gänget (nickar åt höger) tjugofemte våningen på en skyskrapa. Och nu menar du att folk inte orkar bära tre liter mjölk längre? Är det evolution, det? Fy fan, vad håller på att hända med människosläktet egentligen? Vad håller vi på att förvandlas till?”

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode