BREAKING NEWS

Det är många som har undrat och spekulerat kring pojkarna som flankerar Lars Hammar på den ikoniska scoutbilden.
Podcastlyssnaren Sven-Åke Håcanson – legendarisk journalist på Österlen – tog sig an uppgiften med stort allvar och vi kan tack vare honom  presentera det första stycket GRÄVANDE JOURNALISTIK på filipochfredrik.com

Så här skriver han i ett mejl:
“Tomelillascouter vid Hallamölla i juni 1956. Stående från vänster: Jan B Persson, Håkan Blennow, Sjunne Holmqvist, Sven Gunnar Mårtensson, Anders Stenström och Lars Holmqvist. Sittande fr v: Kjell Komstedt, Christer Nilsson, Jan Rosvall och Lars G Hammar.
– – –
Killen med ”kameltån”?! Är det vad som döljer sig i badbyxan, som ni syftar på?! Det är i så fall Lars Holmqvist (1944-96). Han är för övrigt den ende av gossarna på bilden som har fått hembud. Har nu fått reda på, att bilden är tagen vid löäger i nå’t som heter Hallamölla och ligger en bit norr om Tomelilla. Tidpunkten är juni månad 1956, varför farsgubben Lars Gösta skulle fylla 14 bast månaden därpå, ekker hur?

Sven Åke H”

LOADING PODCAST
b

{{ currentEpisode.date }}

{{ currentEpisode.title }}

Rate this episode