Blog by Filip & Fredrik

Fredrik Friday October 19th, 2012

Nu startar vi produktionsbolag!

Så här lyder den light-pompösa pressreleasen:

Mexiko är ett nystartat produktionsbolag med inriktning på att utveckla och producera program för alla plattformar med rörlig bild. Bakom bolaget står kreatörerna och programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samt Lars Beckung som senast var programdirektör på SBS TV.
Fredrik Wikingsson strålar när han tar till orda:
- Det här blir kul! Och bra! Lars Beckung är så jävla duktig och erfaren inom den där mystiska “kanalsidan” och är därför det perfekta komplementet till mig och Filip, som suttit på produktionsbolag i tio år. Nu vill vi bygga en härlig arbetsplats dit vi hoppas kunna knyta en massa begåvade, kreativa människor som fattar att den här branschen kommer att se radikalt annorlunda ut om tre år.

Jajamen! Vad det här betyder i praktiken? Att vi i bästa fall fortsätter att göra skojig TV och sånt! Ni kanske inte bryr er ett skit om VEM som producerar sakerna, men nu vet ni hur det kommer att se ut efter nyår i alla fall. (Och ja, det är jag som har tagit bilden.)

Comments

Gilla!
0
David M Friday December 14th, 2012 - 09:57 PM

Är det för sent att ansöka om ombordstigning på skutan? Det hela verkar ju uppenbarligen bli Sveriges bästa arbetsplats. Har ungefär 20 programidéer och kan alltid koka kaffe.

Gilla!
0
Emma Johansson Monday November 26th, 2012 - 12:00 AM

Jag bryr mig mer än jag brukar och jag hoppas att ni är redo för mig om cirka ett och ett halvt år, when I’m ready for business.

Gilla!
0
tillawik Wednesday November 7th, 2012 - 08:50 PM

Jo, jag bryr mig för snart behöver jag en praktikplats på just ett sånt bolag och nu är det givet var jag vill! Ta emot mig med öppna armar!

Gilla!
0
MarkusTenfalt Thursday October 25th, 2012 - 04:39 PM

Helt UNDERBART att höra!! Fortsätt leverera!!

Gilla!
0
Sweydiah Wednesday October 24th, 2012 - 05:49 PM

Kalla mig tant om ni vill, men vad är ett produktionsbolag? Kommer Mexiko till Kanal 5 “Här ar ett höjdarprogram, vill ni köpa och sända det?” eller säger Kanal 5 till Mexiko “Fixa ett program med FoF som träffar fjorton udda typer!” eller hur funkar det? Vem betalar kamerakillar och ljudtjejer?

Gilla!
0
JakobLarsed Wednesday October 24th, 2012 - 03:37 AM

Jag antar att det inte är någon hemlighet att Fredrik i princip blundar på bilden ovan, “jakten-på-den-försvunna-staden-bilden” alltså, och att Filip i samma bild knappt har någon axelbredd. Knappt. Någon. Axelbredd.

Gilla!
0
Johan Jakobsson Wednesday October 24th, 2012 - 01:22 AM

fyfan vilket skitprogram , jag såg ett program då en familj ledde me 21-0 och dom hade kämpat sig igenom 6 jävla tvälingar , sen komm filip och fredrik och vinner tre tävlingar och då har dom vunnit , fyfan va ojämt. ganska uppenbart att de var uppgjort….

Gilla!
2
Kim Strandberg Wednesday October 24th, 2012 - 01:54 AM

Haha ? Jag antar att du inte är seriös, för isåfall kan du väl lika gärna säga upp ditt abonemang till internet.

Gilla!
1
Rikard Ridanpää Tuesday October 23rd, 2012 - 02:49 PM

STH-KPH, Paris-Dakar och nu Mexiko. Namnger ni era produktionsbolag med pilar och en jordglob? :)

Gilla!
0
Håkan Brink Monday October 22nd, 2012 - 11:42 PM

frågan är när alla versioner av indro jigeln kommer på mp3 format.för en hel del podcaster sedan sade ni att dessa skulle läggas ut.

Gilla!
1
Stefan Andolf Tuesday October 23rd, 2012 - 08:05 PM

Alla de versioner jag gjort finns åtminstone att ladda ner härifrån.
http://soundcloud.com/stefanandolf/sets/fi…

Gilla!
0
Stefan Krantz Monday October 22nd, 2012 - 09:50 PM

… och säljer om 3 år och tjänar några mille som på STH-KPH? :)