Blog by Filip & Fredrik

Fredrik Wednesday October 31st, 2012

Ett till…

… bidrag, från Sebastian Eklund. Fanns något härligt, enkelt, PLAIN i den här planschen. 

Comments

Gilla!
0
UNHOLYHANAH Tuesday November 20th, 2012 - 08:56 AM

Ett bidrag till heter det väl ändå! ;)

Gilla!
0
Jim Rönnblom Monday November 5th, 2012 - 11:00 PM

Snyggt!

Gilla!
0
Oskar Johansson Monday November 5th, 2012 - 09:07 AM

Är Sebastian slang för Sigge.

Gilla!
0
Pål Jakob Sebastian Åberg Monday November 5th, 2012 - 03:56 PM

Oooh! Det där är, befarar jag, en fråga jag inte kan besvara i en handvändning! Du får helt enkelt hänga med på “tågkryssningen”, så kan vi knäppa upp varsin räfflad öl i bistron och fördjupa oss i ämnet “slangnamn”,

Gilla!
0
Pål Jakob Sebastian Åberg Sunday November 4th, 2012 - 09:36 PM

Sorry for off topic, där senast!

Gilla!
2
Pål Jakob Sebastian Åberg Sunday November 4th, 2012 - 09:29 PM

Kom på en fantastisk idé på hur vi, dvs den något, slutna gruppen av dedikerade lyssnare som bland annat hänger här, skulle kunna träffas och socialisera på ett lite annorlunda sätt (men i Filip och Fredriks anda, då våra eminenta podcastare vid upprepade tillfällen påpekat hur dom uppskattar fenomenet som jag ska komma till)
.
Festen/träffen/sker helt enkelt genom en handfull resor med SJ:s tåg. Alltså som en slags kryssning – but on rails.
Förslagsvis går resan enligt följande plan: Vi startar med Malmö – Stockholm, med SJ:s snabbtåg. Krav är att det finns bistro på tåget (for obvious reasons). Väl framme i huvudstaden hoppar vi snabbt som attan på första bästa tåg mot Göteborg (Snabbtåg med bistro) för att slutligen ta Öresundståget mellan Göteborg – Malmö (ingen bistro på Öresundstågen dock, så:köpa en kasse öl i Götet är en lösning jag kan tänka mig) Vill ni bara åka med i någon av rutterna så är det såklart FINE, det med
Alternativa rutt-förslag mottages gärna här i tråden!

Alltså, alla som vill åka med bokar biljett på samma tåg, gärna så utspritt som möjligt med platserna (för att, så att säga, ha en anledning att “lufsa runt” och socialisera på det aktuella tåget under resan).

Tysta vagnen är givetvis bannlyst under samtliga resor! Alternativt bokar vi upp HELA tysta vagnen för att sedan vanhelga reglerna som, för att citera Fredrik: “äldre män så gärna värnar om”.

Sen hoppas jag innerligt att så många som möjligt av er, kära medlyssnare och likasinnade, är pigga på idén.
Även Filip och Fredrik är givetvis obligatoriska deltagare på denna “alternativa kryssning”.

Datum för utresa kan diskuteras i tråden. Min första tanke är dock en krispig vinterdag i januari eller februari. Problemet här är ju dock att SJ:s tåg väldigt ofta strular vid just denna årstid (oberäkneliga snökaos), så det kanske är dumt om man har tider att passa med andra tåg i andra städer. Samtidigt skulle ett sådant här tågstrul addera en smula spänning till festen/resan då vi eventuellt blir ståendes med tåget ute i ödemarken i någon/några timmar. Har vi bara humöret uppe (eller är bedövade av ölen), så kan ju ett sådant stopp emellertid bli något av ett äventyr som i värsta fall (nåja) slutar med bussar hem eller liknande öden som resulterar i abrupt slut på resan . Men.. Om vi har tur i detta läget; Kan bara föreställa mig den kollektiva euforin som skulle uppstå när tågfanskapet väl börjar rulla igen.

Läge att plocka upp gitarren (och/eller Filips nyinköpta mandolin) och riva av några The Band, Bob Dylan, “These days” med “Nico” eller egentligen vad fan helst som stämningen kräver, kommer förhoppningsvis bli ett härligt inslag.
Samt “Den magiska allsången” i bistron, kommer gå till historien!

Allvarligt talat. Fy fan vad trevligt det skulle kunna bli. Att bara flyta runt mellan vagnarna och snacka med sköna människor!

Bär idén? Who’s in, isåfall?
Diskutera gärna.

Må gott, vänner!

Gilla!
0
David M Monday November 5th, 2012 - 12:09 PM

Låter som en sjysst idé. Kan mycket väl funka!

Gilla!
0
Christine Hedberg Thursday November 1st, 2012 - 05:15 AM

riktigt snyggt!

Gilla!
2
Johan Wittholt Wednesday October 31st, 2012 - 07:35 PM

Into the Abyss ligger på SVTPlay. Går också på Dox SVT1 idag 23.55. “Descrribe his hands.”

Gilla!
0
coconutconfetti Wednesday October 31st, 2012 - 05:32 PM

Grymt.