Blog by Filip & Fredrik

Fredrik Saturday October 13th, 2012

Best of Uffe!!!


Nu när han är brinnande aktuell med ett “Skavlan”-framträdande känns det äntligen rimligt att tota ihop en Spotifylista med Ulf Lundells tio bästa låtar. På något sjukt sätt känns det nästan LADDAT att göra det. Hahaha. Weird. Men så är det.
For better or for worse så är det den här listan man hittar om man spjälkar upp mitt&Filips DNA och letar efter noter & sånger; gör man det så hittar man dessa tio låtar. Där förenas vi. Ni kan nog inte förstå hur mycket vi lyssnat på de här sångerna när vi suttit i bilar på nätterna, köpt lite kaffe och godis på någon barmhärtigt nattöppen bensinmack, sen in i bilen och snart säger en av oss: “Sätt på lite Uffe”. Och så kommer de här låtarna medan älgstaketen forsar förbi på högersidan. Natt efter natt. År efter år. Tack för det, Ulf! Och listan hittar du HÄR!
Vilka låtar saknar du?

Comments

Gilla!
0
Maria Nilsson Thursday November 27th, 2014 - 10:34 AM

Hjältar som lyckats få ner det till 10, bra jobbat!

Annalisa
Baby Om Morgonen
Vackra Anita
Kapten Kidd
Öppen Väg Öppen Bil
Transropa Express
Om Sommaren

Nu ser vi fram emot sommaren 2015 40-årskalas
Vi ses längst fram.

Gilla!
1
tobbe79nik Saturday October 20th, 2012 - 12:21 PM

“Senare år” måste ju förstås vara med!

Gilla!
0
Niclas Sannerheim Friday October 19th, 2012 - 02:16 PM

Fin lista! Är dock en smula förvånad över att inte denna finns med: http://open.spotify.com/track/1KzAz1C6REbVZ1nBV3aqLw

…så nu haaar vi bliiivit främlingar…eller meeer än så? vi var varandras allt en gång… men nu finns ingenting att fåå åå…

Gilla!
0
Carl Hamrin Friday October 19th, 2012 - 09:14 AM

Chans, Isabella, tre bröder.

Gilla!
1
Lars Karlsson Wednesday October 17th, 2012 - 09:20 PM

Rialto….
Fan, Fredrik nu väckte du mitt lundell-crave.
Bilden du målar upp med dig o filip i bilen de där nätterna med ulf i högtalarna… Man får tårar.
Karln e unik i svenskt musikliv.

Gilla!
0
BergstromEva Tuesday October 16th, 2012 - 12:20 PM

Jag saknar Den vassa eggen och Öppen väg Öppen bil men det finns ju en ofantlig mängd med bra Lundell-låtar. Tycker att det är svårt att plocka ut tio av hans bästa låtar. Själv har jag följt Lundell sedan den beryktade spelningen på Öland 1985. Han har hjälpt mig genom livet, vid både motgångar och vid glädje.

Gilla!
0
shejken Monday October 15th, 2012 - 11:16 PM

Ett Herrans Liv - Mikael Persbrandt Säsong 2 Avsnitt 5 DEL 5/5

Jag har inte upptäckt Uffe till den grad som jag vet att jag en dag kommer göra. Älskar vetskapen om att det är så med vissa artister som finns inom det där spannet av musik som man älskar. Postar Filip och Fredriks version av Lit de Parade med en släng av Fix You för den ger mig sådana oerhört starka minnen av en av mina mest dekadenta vänner. Vi brukade sitta uppe i studentskrapan på Götgatan och hålla oss vakna… Det klassiska var att köra YouTube-varvet. Man spelar en låt och nästa person i ringen får välja nästa låt. Min dekadenta kamrat spelade alltid denna version av Lit de Parade eller Virtanens take av Försent för Edelweiss med Fredrik Wikingsson på gitarr. Han tyckte det fanns sån oerhörd feeling i låtarna. Och då och även nu håller jag med honom. Persbrandts ansiktsuttryck och barnbilder kombinerat med vetskapen om hans leverne ackompanjerat av Uffes brutalt målande text och F&F:s sång var oslagbar dom där sena sommarkvällarna 2008 när Stockholm spred ut sig ovanför våra fötter. Allt medan vi satt framför en dator på 17 våningen och drack 7-Eleven-köpta 3,5:or medan resten av staden gjorde frukost. Det var magiskt men tragiskt på något sätt. Min dekadenta vän har just avklarat rehab i Kolmårdens skogar. Men jag tror att han fortfarande älskar Lit de Parade. Både i Ulfs och F&F:s tappning.

Gilla!
0
Fredrik Wikingsson Tuesday October 16th, 2012 - 11:41 AM

Åh, Shejken, du har alltid ESS i rockärmen! Bra! Kul!

Gilla!
0
Josefin Svensson Monday October 15th, 2012 - 11:03 PM

Rom i regnet såklart!!

Gilla!
0
morkarlsson Monday October 15th, 2012 - 08:41 PM

På min tioitopplista finns bl a Ute på tippen med. Ryggen Fri kommer också med men då gillar jag bäst den versionen som finns på Livslinjen.

Gilla!
0
Jonas Heimbrand Sunday October 14th, 2012 - 11:37 PM

Bara jag som saknar “Ryggen Fri”?

Gilla!
0
Fredrik Wikingsson Tuesday October 16th, 2012 - 11:41 AM

Älskar plinget i den!