Blog by Filip & Fredrik

Fredrik Sunday September 30th, 2012

Åh, han har prisats…


… ordentligt de senaste åren, Louis CK, för sin standup, sin TV-serie och sin all-around-påhittighet med “det digitala” vad det gäller innehållsdistribution och biljettförsäljning. Jag tycker väldigt mycket om honom och så har det varit en tid. Hans serie blir allt konstigare, vilket inte ALLTID är bra, ibland kan det bli self-congratulatory och weird-för-weirds skull, men vill man se honom i full kreativ blom då ska man se avslutningen av säsong tre från i torsdags. På torrentsajter antar jag att avsnittet heter 0313, på iTunes US är det ännu lättare.
Det är juletid och Louis deppar. Jag hatar vanligtvis helgrelaterade avsnitt i amerikanska serier, eftersom man intet ont anande slår sig ner en fredag i november och vips så har 30 Rock, Parks and Rec, The Office, Community och Up all night Halloweenavsnitt. ALLIHOPA. Vedervärdigt. Men Louis CK bölar jul i september och det gillar jag. Avsnittet blir bara konstigare och konstigare men slutet är så poetiskt och vackert och varmt och roligt att jag tänker att vi ska vara glada som lever i samma tid som Louis CK. Här och nu händer han! Älska honom:
Och nu kommer jag att tänka på det jag tycker är den bästa repliken i Seinfelds historia:

Comments

Gilla!
0
shejken Wednesday October 10th, 2012 - 11:21 PM

Kramer meets the Pigman

Efter alla referenser till Louis C.K. i podcasten satt man ju bara och väntade på detta inlägg. Jag började kolla Louie för någon månad sedan och sista spiken i kistan slog nog Wikingsson in efter just alla mentions C.K. fått i podcasten. Måste säga att precis som med Seinfeld tycker jag att serien börjar svagt men sedermera växer för varje episod. Seinfelds toppar var som högst under säsong 5-7… Vi får hoppas att Louie vandrar samma väg. Också intressant och subtilt genialt att dra in Seinfeld i detta inlägg för serien Louie hade självklart aldrig funnits om inte Jerry och Larry banat väg, och detta inlägg hade självklart inte funnits om det inte var så att Fredrik Wikingsson en gång i tiden föste in en Seinfeld-referens i varenda artikel han skrev. [Källa: Filip Hammar] Having said that [#desomfattarfattar] avslutar jag med att länka till en compilation från ett av mina ABSOLUTA favorit-avsnitt från Seinfeld. Har ni ont om tid rekommenderar jag den första minuten av detta klipp. Cosmo Kramer är inne på ett sjukhus. Han ser en människa som är “half man, half pig”. Michael Richards minspel har ALDRIG varit bättre.

Gilla!
0
lagergreen14 Thursday October 4th, 2012 - 08:12 PM

Senaste avsnittet med Michael Richars är riktigt bra: http://comediansincarsgettingcoffee.com/ Jerrys Seinfelds fake-skratt är fortfarande sjukt jobbigt dock.

Gilla!
0
Ib Seward Thursday October 4th, 2012 - 09:52 AM

Och de två som spelar hans döttrar! Emmys till båda.

Gilla!
0
roeboeb Thursday October 4th, 2012 - 02:18 PM

Jag trodde det var hans riktiga döttrar, jag bara antog det, är jag puckad eller hur ligger det till?

Gilla!
1
HaraldNordgren Thursday October 4th, 2012 - 08:24 PM

Lite puckad. Men det är okej.

Gilla!
0
Mattias Lundkvist Tuesday October 9th, 2012 - 06:58 PM

Diskussionen Louie hade med den äldsta dottern om hur man uttalar tyranny…En helt jävla normal scen, inga stora gester, miner eller repliker, men de få sekunderna gjorde att jag ville ÖSA priser över tjejen

Gilla!
0
Daniel Bonna Thursday October 4th, 2012 - 01:49 AM

“Itunes US” hur får man det att funka, någon? Finns ju massa snask som inte går att köpa med svenska iTunes…

Tacksam för hjälp!

Gilla!
0
HaraldNordgren Tuesday October 2nd, 2012 - 07:28 PM

Har sett första säsongen av Louis hittills och jag gillar det starkt!

Avsnitt 9, när han är nära att få spö av en gymnasiekille, men fegar ut, bara för att följa killen hem på tunnelbanan. Hur han utan en egentlig plan knackar på hos killens föräldrar för att förklara situationen, men istället får en utskällning av killens morsa. Vilket i sin tur mynnar ut i att Louis på vägen ut stoppas av farsan som erbjuder en försoningscigg och hur avsnittet avslutas med att de två männen sitter på trappan och har en öppenhjärtlig diskussion om livet.

Det är fan bland det bästa som visats på TV någonsin!

Gilla!
0
ccromnow Tuesday October 2nd, 2012 - 01:33 PM

Everythings Amazing & Nobodys Happy

Är min absoluta favorit. inte från serien Louis men!

Gilla!
0
Anton Qvarfordt Sunday September 30th, 2012 - 07:34 PM

Har följt allt Louis CK gjort ett bra tag. Förutom att det han gör är bra så är han bara jävligt bekväm och trevlig att konsumera.

Gilla!
0
e_daniel_p Sunday September 30th, 2012 - 04:42 PM

Svårt att följa upp en sådan säsongsavslutning. Men fin var den.

Gilla!
0
Hampaus Sunday September 30th, 2012 - 02:38 PM

Kan man annat än att älska Louis CK? Att gå från den totala gapskratts-scenen i början med dockan och sen våga göra något ganska deppigt och fint med resten av avsnittet är fan stort.
Säsongen i stort: +++
Sista avsnittet: +++++

Gilla!
0
danielcroona Sunday September 30th, 2012 - 12:50 PM

Doll scene from episode 313 of LOUIE

Fint! Louis CK är verkligen värd all uppskattning. Ser fram emot säsongsavslutningen, har än så länge bara sett episoden på Youtube med dockan.