Blog by Filip & Fredrik

Fredrik Monday June 18th, 2012

Boksommar (är tanken)


Det närmar sig så smått, semestertillståndet! Äsch, jag har inte jobbat ihjäl mig de senaste veckorna, mest vallat mig själv mellan möten, TÄNKT på träning, men på onsdag-torsdag ska jag till Budapest en kortis för en jobbgrej, sedan är det midsommar och sedan är det fan ledigt på heltid och TANKEN nu är att jag för mitt välbefinnandes skull ska logga ur en smula och snarare stirra på papper än glas, det vill säga läsa böcker och inte Safarisidor. Jag har haft några ganska lyckade boksemestrar tidigare. En när jag var i Turkiet helt själv, och det har jag nog berättat om, när jag drack rom och läste Don DeLillo, en annan var på Amalfikusten när jag såg ut så här:

Ha! Jag brukar spara skägg på somrarna, för att se om det hänt något med min bedrövliga skäggväxt under de senaste tolv månaderna. Oftast har det inte det, som ni ser här. Det ser ok ut på hakan, men kinderna har alltid sådana där härliga Dylan-fläckar av tomhet.

Hur som helst. På Amalfikusten läste jag i alla fall som en jävla dåre. En bok per dag. Jag minns att jag läste Truman Capotes “In cold blood” där, och nog golvades jag av den, alltid. Förresten, här är en närbild på en myra från Amalfikusten (jag hade precis köpt en ny kamera).

Och här är en bild på Kapris hamn på natten:

Slutligen, en bild på hotellet där jag bodde.

Jag hade hört att Roosevelt och Churchill hotellbodde på Kapri inför Jaltakonferensen 1945, där de STYCKADE UPP Europa. Så jag ägnade en hel dag åt att gå runt på Kapri och leta efter det där jävla hotellet, innan jag på kvällen upplystes om att jag själv bodde där. Så kan det gå. Men åter till böckerna. Jag vill läsa SATAN i sommar. Jag är ifatt alla TV-serier jag följer, har bara tre Game of Thrones-avsnitt kvar att klippa och det ska jag hinna med, så att sommaren helt kan ägnas åt böcker (möjligen ett par eppar Breaking Bad och The Newsroom, men det räknas väl inte?). Men vad fan ska jag läsa då? Jag behöver TIPS. Helst non-fiction. Det här är en bok som verkar spännande, som tar heder och ära av Ronald Reagan och som har en bra, dynamisk titel.

Den ska jag försöka snärja, men annars då? Skynda er och hjälp mig. Det jag vill ha är memoarer, biografier, non-fiction och sån skit. BRA GREJER! Men vad?

Comments

Gilla!
0
Jan Karlsson Friday August 17th, 2012 - 09:46 PM

Jag är lite sen här, men Hellhound on his trail av Hampton Sides är lite helvittes bra, och det säger jag inte bara för att jag kommer från Åland och känner Challe Högback. Handlar om mordet på Martin Luther King, upptakten och jakten på hans mördare, den förrymde James Earl Ray. Helt suverän. Jag körde den som ljudbok, ett bra sätt att konsumera böcker för övrigt.

Gilla!
0
Jan Nilsson Thursday July 19th, 2012 - 11:04 PM

Gilla!
0
strikecommando Thursday July 12th, 2012 - 12:57 PM

Leste akkurat “Ring of Hell”, om wrestleren Chris Benoit som i 2007 drepte sin kone og sønn før han hengte seg selv i kjelleren. Wrestling er jo rimelig lame, men det er ekte (og fullstendig gale) mennesker som holder på med det, og det kommer tydelig frem i denne. http://www.amazon.com/Ring-Hell-Benoit-Wrestling-Ind…

Gilla!
0
Stefan Sjöblom Saturday July 7th, 2012 - 07:40 PM

Errol Flynns självbiografi “my wicked wicked ways” The Dirt fast i hollywood på 30talet,mycket underhållande, kan även rekommendera Miles Davis självbiografi.

Gilla!
0
Freddy Bengtsson Friday July 6th, 2012 - 09:56 AM

Kan rekommendera En kortfattad historik över nästan allting av Bill Bryson, bryson går igenom vetenskapliga upptäckter innom de flesta områden, och deras mer eller mindre galna vetenskapsmän. En annan bok han skrivit i samma stil är Made in America, där han går igenom diverse amerikanska kulturfenomen, och deras historia. Båda mycket intressanta med väldigt populärvetenskapliga. Riktigt bra i vart fall.

Gilla!
0
GoogleUser1 Wednesday July 4th, 2012 - 10:40 AM

Får jag äta på ditt skägg?

Gilla!
0
Thief9 Monday July 2nd, 2012 - 03:31 PM

Läs Born to run av Cristopher McDougall, så du kan börja få ordning på din löpning.

Gilla!
0
Gustav Tano Tuesday June 26th, 2012 - 09:49 PM

The Rise of Theodore Roosevelt är den bästa biografin jag läst. Otroligt detaljerad actionfylld berättelse (från hela familjens dagböcker, brev mm) från födsel fram till dagen när han blev president. Rider genom mellanöstern som barn, dödar Grizzlybjörn med pistol, blir krigshjälte på Cuba(?). http://www.bokus.com/bok/9780375756788/the-rise-of-t…

Här är ett utdrag från hans “bar fight” med en häcklare: http://www.nps.gov/thro/historyculture/roosevelts-ba…

Gilla!
0
GoogleUser21 Monday June 25th, 2012 - 11:36 PM

En kommentar i ren ytlighet. Men banne mig vad du passa i stubb, vill inte kalla detta skägg.

Gilla!
0
Ib Seward Monday June 25th, 2012 - 11:39 AM

Dumt att limitera sig till non-fiction, tycker jag.
Men denna var bra:

FREAK, Boken om Freddie Wadling av Robert Lagerström