Blog by Filip & Fredrik

Fredrik Tuesday May 29th, 2012

Gåshudsögonblick! #7 Tomas Brolin visar att vi svenskar också kan


Det här är ingen stor, omtumlande känslostorm, inte, men ögonblicket kastar mig TILLBAKA likväl. Jag ska inte yra om sommaren -94, även om den i mitt fall var livsomkastande eftersom jag för första gången jobbade på en tidning, i Kalmar. Men skit i det. När Sverige i kvartsfinalen i fotbolls-VM mötte Rumänien så duggade de stora ögonblicken tätt, Kenneth Anderssons kvitteringsnick i slutminuten av förlängningen, Ravellis straffräddning, Rolle Nilssons perfekt uppfönade frisyr, men en stund som hamnat lite onödigt i skymundan är Tomas Brolins mål i 79 minuten. Jag tycker om det av många anledningar, främst för att det var så FIFFIGT! Jag minns att jag såg det där och tänkte “DAMN, det är kvartsfinal i VM, vi LEDER, och… fan, vi kan ju OCKSÅ!” Fram till det här hade svenskarna mer liksom tragglat på. Harvat. Slitit. Långa bollar på Bengt. Men det här var ju så… raffinerat! Det här var ju en VARIANT! Sånt som Platini sysslade med.
Tänk så världen bredde ut sig för Tomas Brolin här. Allt var möjligt. Han var ung, han var gullig, han var rosig om kinderna och han gjorde piruetter efter att han gjort mål. Vad skulle kunna STOPPA honom? Ja ja. Och sen blev det krogar och allt sånt. Han sålde väl dammsugarmunstycken ett tag, dessutom!? Why not. Men nu verkar han väl må bra? Fan, jag hoppas verkligen det. Får man till EN sån här frispark i livet, lyckas man tajma löpningen så där och sen bara TRYCKA upp skiten i nättaket inför 83 000 människor på en gassande het plan, då förtjänar man att må bra. Idag ska jag gå runt på stan, i Stockholm, jag ska käka lunch centralt och hålla ögonen öppna efter Tomas Brolin. Ofta rör han sig i stadsmiljö, och gör han det idag ska jag gå fram och trycka hans hand. Den kanske till och med är mindre än min. 

Comments

Gilla!
2
Kristoffer Lindman Wednesday May 30th, 2012 - 02:56 PM

Den bästa konspirationsteorin jag någonsin hört talas om är att Brolin blev tjock endast för att folk skulle tycka synd om honom och köpa han dammsugarmunstycken.

Gilla!
1
joary639 Wednesday May 30th, 2012 - 09:45 AM

Ofta rör han sig i stadsmiljö

Gilla!
0
Patrik Gelesits Wednesday May 30th, 2012 - 01:26 AM

Bra jobbat Fredrik! Om det är nått vi svenskar borde bli bättre på så är det att ta hand om våra gamla idrottshjältar.

Gilla!
0
DahlOscar Wednesday May 30th, 2012 - 01:01 AM

Tomas Brolin sågs vid pass 20.10 komma ut från Sturegallerian. Du missade honom.

Gilla!
1
Mikael Andersson Tuesday May 29th, 2012 - 11:04 PM

Kommer titt som tätt upp till sin hembygd i Hälsingland. Såg han på Iggesunds Camping där jag jobbade förra året och åt Elefantöra (löfbit) med bea och några kalla. Han och grabbgänget drog sen en minigolf runda där det såg ut som att Brolin gick ut som misstänkt segrare, väntade på en piruett men den kom aldrig.

Gilla!
0
JakobLarsed Wednesday May 30th, 2012 - 02:41 AM

Serverar de verkligen kalla öl på Iggesunds Camping?

Gilla!
1
Mikael Andersson Wednesday May 30th, 2012 - 08:45 AM

Såklart! Alkoholrättigheter infördes i samband med ombyggnaden när det blev mer av en restaurangmiljö och ingår i projektet Camp Igge…väl värt ett besök :D

Gilla!
0
Olle Hilmersson Tuesday May 29th, 2012 - 09:20 PM

Argentina gjorde en liknande grej några år senare:

http://www.youtube.com/watch?v=LFaIJU-ddtk

Gilla!
1
Gustav Borsgård Tuesday May 29th, 2012 - 06:25 PM

Träffade Tomas Brolin när jag jobbade på en tobaksaffär i Strömstad (det är där de HÄNGER) förra sommarn.
“Tomas Brolin alltså”, sa jag.
“Ja”, sa Tomas Brolin, för vad skulle han annars säga.
“Mäktigt”, sa jag.
Sedan fintade Brolin SKICKLIGT bort uppmärksamheten från sig själv genom att berömma butikens inredning. Men han var mycket trevlig och lite solbränd och brolinskt trivselrund och han spelade på hästar för fryntliga summor.

Gilla!
1
Jonas Paro Tuesday May 29th, 2012 - 06:24 PM

Notera vid 0:16, Brolin småfnissar och vänder sig åt ett annat håll och ser allmänt oengagerad ut, TRE SEKUNDER innan frisparken sätts igång.

Gilla!
0
Karin Borsch Tuesday May 29th, 2012 - 03:32 PM

Undra om du ska äta lunch med Pär Lernström…

Gilla!
2
bachelor_80 Tuesday May 29th, 2012 - 02:27 PM

Svensson vs Argentina är läcker med… http://www.youtube.com/watch?v=pR8Dnk7v4nQ och