Blog by Filip & Fredrik

Fredrik Sunday April 1st, 2012

Sunday morning…

… ah, sånt sjöng Velvet Underground om i öppningsspåret på sin fina debutskiva. Jag betvivlar däremot att Lou Reeds söndagsmorgnar 1965 hade så mycket gemensamt med mina, som får illustreras med den här skärmdumpen:


Herregud så oduglig jag är. Nåväl. Jag läser också Dagens Nyheter den här morgonen. Där finns en artikel om löpträning, där jag får tips om hur jag ska “peppa” mig själv för att orka ut i spåret. Ett exempel på “belöning” lyder: “Tänk dig att du på kvällen efter löpningen får unna dig en TV-kväll i soffan”, och jag tänker att DET skulle inte Lou Reed ha betraktat som någon vidare belöning. Och så tänker jag på appen RunKeeper, som jag använder mig av. I veckan har jag två gånger sprungit EXAKT samma sträcka, fyra varv i skogen, och RunKeeper har sagt åt mig att dessa två IDENTISKA rundor i digitaliserad form blir detta:
 
Jag vet att det är frestande för er att knorra över tempo och sånt, men det ni SKA fixera blicken vid är distansen, som alltså diffar på mer än en hel jävla kilometer! Jag vet inte jag, men om detta är exaktheten med vilken RunKeeper jobbar så känns det som att ÖGONMÅTT är ett vassare verktyg.
Jag ser i DN en annons om Hurtigruten. Ni vet:

Det där har alltid lockat mig oerhört, att flyta runt där med pensionärerna, vara diskret salongsberusad under stora delar av dagen, läsa böcker av Scott Fitzgerald, bära tweed, liksom SPOLA TILLBAKA BANDET, och jag skrockar för mig själv när jag i nämnda annons ser att det aktuella fartyget beskrivs som “charmigt”, vilket i mina öron låter som en eufemism av guds nåde.
Så ser jag det här:

Och jag tänker på den UTMÄRKTA filmen “13 days”, om Kubakrisen. Jag och Filip återkommer ständigt till den, i podcast efter podcast. Kevin Costner gör en fin roll här. Äh, vi kollar på trailern en gång till:

Fan, den måste jag se om IKVÄLL! Nåväl, jag kom att tänka på “13 days” när jag såg Nordkorea-grejen eftersom jag alltid blir så OERHÖRT impad av människor som kan utläsa saker från satellitbilder. Som i trailern till “13 days”:

Jag tror att jag är satellitbilddyslektiker. Jag begriper verkligen inte hur Nordkoreabilden eller Kubabilden kan säga någon någonting.
Här är en bild på mig i Florida i höstas, när jag är lite uttorkad och trött.

Slutligen, en playlist med låtar som handlar om söndagar!  Jag tror jag drar till badhuset snart. Vad ska ni göra?

Comments

Gilla!
0
Erik Öhrner Tuesday April 3rd, 2012 - 05:10 PM

Ah Thirteen Days! Riktigt bra.

Gilla!
0
johannberno Tuesday April 3rd, 2012 - 11:55 AM

En vän till mig hade sin första fylla på Hurtigrutten. EN cider på fat.

Gilla!
1
Alexander Haglund Monday April 2nd, 2012 - 11:34 PM

Runkkeeper

Gilla!
1
coconutconfetti Monday April 2nd, 2012 - 11:03 PM

Jag har också googlat koka ägg några gånger. Och känner mig lika dum varje gång.

Gilla!
0
Ulrika Larsson Monday April 2nd, 2012 - 06:31 PM

Att erkänna för världen att du inte besitter äggkokandets ädla konst fick mig att skratta mig lätt harmynt. Tack.

Gilla!
0
GoogleUser23 Monday April 2nd, 2012 - 02:37 PM

TIPS ang löpningen. Stryk Runkeeper och använd dig av Funbeats app istället. Grannen min sprang 42 km på 30 min enligt Runkeeper och då sprang hon Vasaparken runt…. :D

Gilla!
0
Iron Barker Monday April 2nd, 2012 - 06:01 PM

Eller MapMyRun

Gilla!
0
RSLN242 Monday April 2nd, 2012 - 12:27 AM

En mer modern satellitbild är den som publicerades ganska nyligen från kärnforskningsanläggningen i Parchin i Iran. I ett sunkigt reportage från AP berättade två representanter från ett västland (läs: USA) om att de på bilderna hade hittat fordon som MÖJLIGEN kunde vara byggfordon (grävskopor, bandschaktare, hjullastare…), och menade att ett sådant byggfordon MÖJLIGEN skulle kunna användas för att skövla bort MÖJLIGA spår av en MÖJLIG otillåten hantering av höganrikat uran innan en kommande FN-inspektion.

Gilla!
3
RSLN242 Monday April 2nd, 2012 - 12:03 AM

De mest klassiska satellitbilderna från de senaste 25 åren måste väl ändå vara de som Colin Powell visade upp för hela världens samlade statsrepresentanter tidigt i Februari 2003. Genom att titta på en serie hustak kunde smarta människor lista ut och helt säkert avgöra att det tillverkades en hel flora av olika massförstörelsevapen runtom i Irak. Man hittade också hemliga kärnvapentåg som ständigt for runt Irak full av forskare för att kunna finta FN:s inspektörer (Irak hade inte heller då ett fungerande järnvägsnät så det är oklart hur detta gick till). Powells ödesdigra anförande finns förresten förevigat på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ovHrd-Q3Av0

Gilla!
0
Björn Kange Sunday April 1st, 2012 - 08:32 PM

http://open.spotify.com/track/4kwv7CouKA7W…

Strawtown – som i Halmstad. Klassiker där!

Gilla!
1
Andreas Hedblom Sunday April 1st, 2012 - 07:56 PM

Johnny Cash - Sunday Morning Coming Down

“On a Sunday morning sidewalk,
I’m wishing, Lord, that I was stoned.”