Blog by Filip & Fredrik

Fredrik Monday January 16th, 2012

Tanter!

Vi måste prata om tanter!  Hon här plåtade jag 06.31 i morse, när simhallen i Åkeshov precis hade öppnat.Hon stod före mig i kön och jag hade ju hoppats att det skulle gå undan, men hon glömde sin pinkod och sen tog hon fel kort och hux flux hade det gått fyra fem minuter och hon stod och skakade av nervositet medan jag väste för mig själv där bakom.

Tanter väcker så mycket känslor och tvångstankar. När jag kör bil och passerar en tant överrumplas jag alltid av impulsen att smälla upp passagerardörren och liksom DRÄMMA TILL henne i farten. (SOM hon skulle flyga! Som ett rådjur!) Men när jag promenerar och möter en tant vill jag snarare räcka över en ros för att hon (förmodligen) byggde landet och jobbade med grejer ingen under 40 idag vill syssla med (förmögna Östermalm i Stockholm är nog ett undantag, men tanterna där har istället ägnat sina liv åt äktenskap med tyranniska industrialister så även de förtjänar vår kärlek).
Det är vår VIKTIGASTE UPPGIFT som medborgare att låta tanter bete sig hur som helst. Att inte sucka när de glömmer pinkoden, att istället låta dem VIMSA PÅ. De har carte blanche, diplomatic immunity, blå registreringsskylt. Det måste möjligen även vara okej för tanter att rånmörda.

Comments

Gilla!
0
Erik Sundström Thursday March 15th, 2012 - 07:27 PM

Roligt att se att ditt vredesmod ändå präglas av försiktighet och du diskret skjuter från höften med kameran. Känner igen detta.

Gilla!
0
JakobLarsed Saturday January 21st, 2012 - 05:53 PM

Tanter och pensionärer överlag som tror att Rickard Olsson från “Vem vet mest?” är en helt vanlig programledare.

Gilla!
0
charmkvark Monday January 16th, 2012 - 10:41 PM

Jag var med om ett tantbråk på bussen för ett tag sen. Kortfattat så anklagade en tant en annan, för henne okänd, tant för att vara tjuv. Inte för att ha stulit något, för anklagstanten hade enligt egen utsago inga värdesaker. Men OM hon haft det, då hade tant nr 2 velat stjäla dem. Bråket eskalerade under bussturen och innan tjuvtanten gick av skrek hon: “Jag skulle aldrig stjäla någonting från dig, hela du är inte ens värd 1 krona!”.

Disse tanter va. Så goa!

Gilla!
0
andersnextdoor Monday January 16th, 2012 - 09:38 PM

Tanten är ett av det bästa vi har. Köp småkakor och bjud på, de blir så glada :)

Gilla!
0
JR_SWE Monday January 16th, 2012 - 09:01 PM

Bring me the monkey

Gilla!
0
coconutconfetti Monday January 16th, 2012 - 08:33 PM

Såg en tant kliva på bussen som använde bankkortet istället för busskortet. Jag tänkte, kan man göra det nu för tiden. :)

Gilla!
0
Agnes Hannervall Monday January 16th, 2012 - 08:10 PM

Haha sant, men snälla drämm inte till min mormor…

Gilla!
0
Amanda Lovevind Monday January 16th, 2012 - 07:40 PM

Rolig blogg du har =) Kram amanda

Gilla!
0
vettigttrams Monday January 16th, 2012 - 04:20 PM

Wow. Grym hemsida med massa funktioner. Älskar även att ni bloggar, det har jag alltid saknat hos er! Kör hårt!

http://vettigttrams.se/

Gilla!
0
rothmaria Monday January 16th, 2012 - 04:14 PM

Det här är ju helt fantastiskt! Men ni, fixa RSS-feed till bloggen!

Gilla!
0
ErikAbelsson Monday January 16th, 2012 - 04:59 PM

http://www.filipochfredrik.com/blogg/feed/